Ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου

Οι αξίες που έχεις, είναι η πυξίδα σου στη ζωή. Είναι κατευθυντήριες γραμμές που δίνουν κίνητρο για δράση και αλλαγή. Έχεις έναν μπούσουλα , μία ουσιαστική κατεύθυνση για το πώς θέλεις να είσαι με τους άλλους ανθρώπους, πώς επιλέγεις να συμπεριφέρεσαι την κάθε στιγμή , σε διάφορες καταστάσεις, εν τέλει ποιες ιδιότητες/ ποιότητες θέλεις να αναπτύξεις σε όλους τους τομείς της ζωής. Είναι μια δυναμική διαδικασία χωρίς τέλος και αυτό έχει τη χάρη του! Δίνει ώθηση για μια ζωή με νόημα και αυξάνει τη δύναμη και την ανθεκτικότητά σου όταν αντιμετωπίζεις προκλήσεις. Ξέρεις τι θέλεις και ξέρεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο. Ακόμα κι αν λοξοδρομήσεις κατά λάθος ή δεν έχεις πετύχει το αποτέλεσμα/στόχο που θέλεις, ξέρεις ότι είσαι προσανατολισμένος, εναρμονισμένος με την εσωτερική φωνή από την «έδρα της ζωής». Συντονίζεσαι με ό,τι θεωρείς σημαντικό και σου ταιριάζει. Γίνεσαι πιο αποφασιστικός και οι επιλογές σου προκύπτουν από καρδιάς και όχι από κοινωνικές προκαταλήψεις/ κριτήρια, «πρέπει-δεν πρέπει», εγωιστικά κίνητρα και άλλους επηρεασμούς. Εσύ μόνο ξέρεις πως θέλεις να συμβάλλεις σε τούτη τη ζωή. Ποιο θα είναι το δικό σου «πολύτιμο λιθαράκι» , η δική σου προσφορά.

 Οι αξίες σου σε συντονίζουν με συγκεκριμένες συχνότητες και με βάση αυτές μπορείς να καθορίσεις πιο αποτελεσματικά τους στόχους σου. Ανάλογες δονήσεις συντονίζονται… Ξέρεις το «γιατί». Γιατί σε προσελκύει αυτή η επιλογή και όχι η άλλη, καθαρίζει το τοπίο και λειτουργείς πιο συνειδητά. Είσαι πιο πρόθυμος να αντιμετωπίσεις το φόβο και τα αρνητικά συναισθήματα κάθε φορά που προκύπτουν, αναλαμβάνοντας δράση πιο εύκολα. Επικεντρώσου σε αυτό που είναι σημαντικό για σένα και το αποτέλεσμα θα έρθει κάποια στιγμή, οπωσδήποτε και πολύ συχνά εκεί που δεν το περιμένεις. Θα έρθει για να σε αφυπνίσει, να σε εμπνεύσει, να σε κάνει να πιστέψεις ακόμα περισσότερο στον εαυτό σου, στους ανθρώπους, σε ολόκληρη την πλάση και να συνεχίσεις με δύναμη και ακεραιότητα να αγωνίζεσαι στη ζωή σου για ό,τι θεωρείς εσύ ότι αξίζει για να είσαι «ζωντανός».

 Ζήσε εναρμονισμένος με ό,τι για σένα είναι σημαντικό. Εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Κι αν φοβάσαι, καθησύχασε τον εαυτό σου, πιάσε απ’ το χεράκι το ευαίσθητο παιδί που κρύβεις μέσα σου και προχωρήστε μαζί. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πάτε μπουσουλώντας στην αρχή , δεν πειράζει, ανάπτυξε μια μη- κριτική στάση .Να έχεις συμπόνια και να παρακινείς τον εαυτό σου για κάθε του μικρό βήμα. Απλά φρόντισε αυτά τα μικρά βήματα να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξεκίνα! Είναι φυσιολογικό να νιώθεις άβολα κάποιες φορές. Μάθε να αισθάνεσαι άνετα νιώθοντας άβολα. Πάρε βαθιές ανάσες και συνέχισε να προχωράς προς το στόχο σου ό,τι κι αν είναι αυτό, όποιο τομέα της ζωής σου κι αν αφορά.

Είναι σημαντικό να ανακαλύψεις ότι έχεις την ικανότητα να προσελκύσεις στη ζωή σου αυτό που θέλεις . Να προσεγγίσεις τα όνειρά σου και ό,τι επιθυμείς να ζήσεις από εδώ και μπρος. Ήδη συμβαίνει, αρκεί να το φανταστείς και να το φαντάζεσαι συχνά, να το θέλεις με πάθος, να το πιστέψεις με ειλικρίνεια και ενθουσιασμό και αναπόφευκτα θα σου συμβεί. Θα το δεις να γίνεται πραγματικότητα, αυτό θέλω… Είμαι σίγουρη για σένα! Αποδέξου το γεγονός ότι μπορεί στην πορεία να κάνεις κάποιο λάθος, μάθε απ’ αυτό και προχώρα. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Και να ξέρεις και κάτι άλλο: « Το σύμπαν δίνει προτεραιότητα σε ό, τι κάνουμε με αγάπη και καλή προαίρεση!»

Advertisement

About Μαρία Φραγκονικολάκη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s